Ads

Ads

Sunday, December 29, 2013

2013-in Memory

Sepanjang 2013 nie, macam-macam aku lalui.Ada gembira.Ada sedih.Ada sweet.Ada pahit.Ada bahagia.Ada kecewa.Ada cinta?..ohh..tu takde..tu tajuk lagu.Haha..

Apapun aku belajar banyak benda sepanjang tahun 2013 nie.Pelajaran dan pengajaran yang amat berguna sama ada secara langsung atau tak langsung.

Dan kalau aku nak compare tahun 2013 dengan tahun 2012, aku rasa 2013 adalah lebih baik dari beberapa sudut.Cuma ada sikit sway di penghujung 2013 yang menyebabkan hidup aku agak kelam-kabut sejak kebelakangan ni.

I think 2013 is a bad year to talk about love.Cinta yang putus di tengah jalan tu aku tak boleh berbuat apa-apa.Menyesal, lega, marah, kesian..ah..entahlah..bercampur-baur.
From that, I learnt a lot.

Azam?Takde beza kot dengan tahun lepas.New year, just same goal.Cuma this year, I've to put more effort on my study.

Overall untuk tahun 2013 nie, aku bagi 3 bintang *pengaruh Maharaja Lawak..hehe*.

P/s:Dan kedatangan 2014 nie sedikit tidak menggembirakan aku because holy shit..I 'm getting older!!!..turning 22 already.
Dear time, please stop.Let me stay sweet 21 forever.

Thursday, December 26, 2013

A Late Night Learning

Hmmm..da dua jam aku baring but still tak boleh tido.Sleeping cycle gua dah tak betul agaknya.And tulah sebabnya kot  susah nak tido awal sekarang ni.

Anyway tadi waktu aku selongkar balik folder-folder kat laptop aku nie, tetiba aku terjumpa video ceramah Ustaz Asri dalam laptop aku nie.Aku sendiri pon tak ingat bila aku download video nie.
Even though I'm not good enough about all these stuffs, but when I watch it back..seriously it touches me deep inside and it makes me realises something I did't before..


video



Monday, December 23, 2013

Our Story-The End..











Because I care too much..it  was me who hurt the most before.

It's not the choice that I regretted, it's the journey.

 The memories you left..they are meaningful to me.
The first time we met,the first day we date,the first smile you gave,
and the day you left,
all of them are the memories that I never forget.

I can't afford you money.I can't afford you expensive watch.
I afford nothing except the flowers and that stupid couple ring.
But I hope you still keep it.

I may not be a good boyfriend to you.
A boy friend to make your happy enough.
A boyfriend to make you smile always.But, I've tried my best in every way possible.
No matter how much I mean to you,
you're the sweetest rose and the best girlfriend I've ever had.

It's not I forget you that I can't accept you.
But it is fear.
Fear to get crushed for the second time.
Because I know when it is happen,
it will be painful,
much painful than before.

Good bye dear.Wish you the best for your life!




Friday, December 20, 2013

The Morning Talk

Pagi tadi,sedang aku sarapan dekat kedai mamak dengan membe aku,tiba-tiba datang seorang uncle india mintak tolong pimpin tangannya untuk melangkah bendul dekat sebelah meja aku.Taklah tinggi sangat.Tetapi dengan keadaannya yang bertongkat tu, mungkin agak susah bagi dia.So aku pon tolonglah sebab kesian tengok uncle tu yang terpaksa bertongkat untuk berjalan.

Dia mengucapkan terima kasih sambil menceritakan tentang penyakit yang sedang dialaminya.Strok katanya.

Dalam berbual tu, dia pon menanyakanla tentang kami berdua.Aku pun bagitau la yang kitorang berdua student.Dan dalam berbual-bual tu, dia sempat memberi nasihat yang agak menyedarkan akula.

"Jangan membazirkan peluang yang you ada.Tak semua orang dapat continue study dekat universiti macam you all berdua.Setiap apa yang you buat, the first thing yang you mesti ingat parent you.Uncle sebagai parent, uncle tau susah sangat nak cari wang ni.Tapi setiap kali anak-anak  uncle yang tengah study call minta wang,uncle akan cuba sedaya-upaya untuk bagi.Walaupun waktu tu uncle takde duit,uncle cuba bagi jugak walaupun separuh.Tak nak nanti jadi sebab diorang tak boleh belajar.
You study,study betul-betul.You ingat pengorbanan parent you sampai you dapat belajar ke tahap sekarang.Apa yang you buat sekarang ialah study.Jangan buat benda lain.Girlfriend belakang cerita.Seronok belakang cerita.Enjoy belakang cerita.Itu semua datang sendiri bila you dah ada kerja.Ada kerjaya.
Jangan sampai nanti you keluar, dah graduate, you menyesal sebab susah mau dapat kerja.Result tak bagus.
You orang muda.Long journey to go.God gave you brain.So make use of it.Think.

Uncle bagi tau sebab uncle ada anak.Uncle tau macam mana perasaan sebagai parent mau tengok anak-anak berjaya.Kami tak kisah berkorban untuk anak-anak asal anak berjaya.
Tapi, bila uncle tengok ada anak-anak yang sia-siakan peluang belajar,uncle rasa sedih.Bukan apa,diorang tak fikir betapa susah parent diorang cari wang supaya diorang dapat belajar dengan senang.Uncle tak kata kalau anak-anak orang kaya.Diorang dapat result tak bagus pon tak apa.Sebab diorang mungkin ada aset,ada business yang diorang boleh buat.Tapi bila yang buat tu anak-anak orang biasa, memang sedih.Kesian dekat parent yang bersusah-payah tapi anak-anak tak fikir.You student,you belajar betul-betul.You struggle sekarang tak apa.Berkorban dua tiga tahun for next 40,50 years.Nanti, you dah tua you tak menyesal dengan hidup you sendiri. Make your parent proud of you."

Macam tula lebih kurang nasihat dia.Ikutkan panjang lagi nasihatnya tapi aku tak berapa ingat plus malas nak tulis panjang-panjang.But, bila difikir-fikirkan balik, memang ada la nasihat dia tuh yang terkena batang hidung aku.
Anyway thanks for da advice!

Thursday, December 19, 2013

Terima Kasih

Agak suka aku dengan lagu band Iamneeta ni..So I'm gonna share with you their official video of "Terima Kasih" song.
Enjoy!


Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu
Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman

Oh sayang datanglah ku inginkan dirimu
Dekatlah padaku ku rindukan pelukmu

Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan di dalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukir di hati

Siapa sangka kan bahagia
Bila dulu pernah luka
Cinta datang tak diduga
Bawa hingga syurga

Monday, December 16, 2013

Enough is enough bad luck...

Ketika aku mengharapkan takde lagi malang yang bertandang, hari ni ntah macam mana gua keciciran duit.Walaupun jumlahnya tak banyak mana, tapi dah cukup untuk menambahkan lagi series of unfortunate events aku tahun nie.
Seriously, I'm fucking stress with all these things.

Sway?Ntahlah.Tapi aku rasa macam takut pulak nak lalui hari-hari yang mendatang nie.Macam tak berkesudahan.Lepas selesai satu masalah datang plak masalah  lain.
Nak mandi bunga?Damn..khurafat.



P/s:2014..hope no more bad luck..bad love..n all other bad stuff.

Monday, December 9, 2013

The Costly Bad Luck



Aku tak tau kenapa.Tapi lately bermacam-macam masalah melanda dan beberapanya melibatkan kewangan.Agak stress bila hujung-hujung sem macam nie  "dihadiahkan" masalah-masalah macam nie.

Dan hari ni tak semena-mena, tengah lepak-lepak tetiba aku didatangkan dengan sepucuk surat cinta.

Jabatan Pengangkutan Jalan.Begitulah nama si pengirim.Aku pon bukaklah dengan curious dan....so sweet..dalam surat tu disertakan sekeping gambar.Gambar apa?Gambar aku yang sedang menunggang motosikal tak pakai helmet.Dan dalam surat aku dikehendaki membayar RM300 sebagai denda atas kesalahan tak pakai helmet tu.

Bullshit.Tak sampai dua minggu aku baru  keluar RM300 untuk repair moto eksiden, hari ni dapat saman pulak.Dan pada saat aku menulis entri, aku sedang memikirkan dan berkira-kira masalah apa pulak yang on the way.Kepada JPJ yang berdedikasi, congrates for your good job and make your brother's life here difficult.

P/s:Dengar2 2014 akan ada kenaikan tol..hmmm..terima kasih..SATU MALAYSIA.




Saturday, December 7, 2013

What the fuck say..correction..fox say..

To listen to this song for the first time, yess...I thought "WHAT THE FUCK SAY?"
Actually not and it is "what does the fox say?..then what the fuck this song is about.. the fox?So I kept listening and seriously man.I could'nt stop laughing and screaming along.It's fucking cool and kill all my bad mood.



Monday, December 2, 2013

The Faith


Does true love really exist?I don't know..but all of these pictures caught my heart..and at least it gave me faith that love sometimes last forever :)
















Related Posts Plugin for WordPress, ...