Ads

Ads

Tuesday, December 5, 2017

Click

click1

Tuesday, October 31, 2017

Hidup single tu..

Da lama aku tak mengemas kini blog ni.Sibuk tu satu hal , lagi satu macam takde benda happening sangat yang jadi untuk aku luahkan kat sini.

Cuma kali ni aku nak share feeling sebagai jejaka single..
First of all, memang betul kata-kata "money can't buy happiness".
Hidup sebagai single ni akan menimbulkan kesunyian tatkala balik kerja dan duduk sensorang kt rumah.Untuk aku menghilangkan kesunyian, aku biasanya akan spend time macam ytengok wayang  atau lepak dengan member-member.Tapi kesunyian tu akan hilang sementara dan datang kembali bile balik rumah.Hard to tell but there's empty feeling inside.

Secondly, waktu stress tak dapat nak luahkan kat sape-sape.Nie satu kekurangan la sebagai single man.Kadang-kadang kita rasa memerlukan seseorang untuk mendengar dan meredakan tekanan.Being single means kena keep and deal sendiri dengan diri.
Kawan-kawan?Memang bole jugak nak luahkan tapi ade certain situasi yang lebih selesa andainya diluahkan dari hati ke hati sebagai pasangan.
At the end, how am I as single man deal with stress?Easy,smoke slow and deep.

Last sekali, as time passes by, banyak orang sekeliling kita membawa diri dengan kehidupan masing-masing apabila mereka berkahwin.
Tinggallah aku meneruskan bahtera hidup sendirian..

Monday, July 31, 2017

Aku telah merasa
Peritnya sebuah kecewa
Tak mampu terluah oleh kata
Terguris hati tertinggal luka.

Satu hari andai awak merasa yang sama
Usahlah bertanya mengapa
Tolehlah sejenak
Di sana tersimpan jawapan.

Sunday, April 9, 2017

Aku tak tau kenpa tapi semenjak akhir-akhir ni aku rasa hidup ni sangat2 meaningless.
Aku rasa macam hari-hari yang aku lalui hanya kerana untuk melengkapkan rutin hidup aku seharian.
Tiap hari pergi kerja sebab, balik,tidur..ulang benda sama untuk  hari berikutnya.
Entah kenapa aku rasa aku takde hati untuk rutin-rutin aku tu.Aku lakukan hanya sebab mengikut kitaran rutin.

Susah nak gambarkn tapi aku rasa sangat meaningless rutin-rutin aku tu..
Now I'm about to cry..I don't know why..

Monday, February 27, 2017

Thus is life..

Kala jari jemari aku menaip ini,
Nun jauh di penjuri hati,
Terbit rasa sunyi,
Lagu, guitar dan teman-teman,
Hanyalah reda yang seketika,
Apabila kembali menyendiri,
Sunyi tebit kembali.

Monday, February 20, 2017

20/2/2017-10.57 p.m.

Sangat-sangat kecik hati hari ni.
Sokongan dan dorongan yang diharapkan dari orang yang paling dekat, tetapi sebaliknya...entahlah..
Aku sangat kecewa dengan sikap tertentu dengan orang tertentu.
Kekecewaann yang aku pendam hanya dapat diluhkan kat sini...


Saturday, February 18, 2017

Sebenarnya..

Semakin jauh raga melangkah, semakin hati kita mendekat...

Friday, January 27, 2017

....

Broken inside....
I'm just so sad that I can tell nobody :'(

Monday, January 23, 2017

Rindu..

Kepada entah siapa..
Aku rindu... :(

Saturday, January 14, 2017

Tak Terlihat

Biarlah cinta itu tak terlihat
Tak diketahui
Biarlah hanya aku yang tahu ianya ada
Sampai satu hari nanti
Luputlah ia sendiri
Kerana aku telah cukup menyayangi.

Sunday, January 8, 2017

Episod 2-Azam

Cinta

Tahun 2016 bukanlah tahun yang indah untuk percintaan.
Mengecewakan.Melukakan.Menyedihkan.
Cerita cinta yang entah ke mana.
I ended the year with title "single".But, it;s okay for me.
Lesson learnt. :_(

Azam 2017

2017 nie aku ingin meletakkan career sebagai top priority.Nak belajar sebanyak mungkin selok belok pekerjaan.So by mid-year, I can switch to other comapany(sorry bos..hehe).Untuk kekal dekat company sekarang ni, macam memenatkan.Kerja overloaded and takde masa untuk diri sendiri.
That's all my resolution.
This year, I wish to spread more love to people around the circle.Hopefully, it would bring happiness that I'm looking for.


Related Posts Plugin for WordPress, ...