Ads

Ads

Saturday, March 30, 2013

Yang Cantik Tak Semestinya..

Ya..tergantung topik aku hari nie.Saja.Nak kasi effect "photoshop" sket.Haha.Baru meriah.

      So ceritanya..baru-baru nie,aku berpeluang la menghadiri satu function.Boleh tahan besarla functionnya.Since aku awal-awal lagi..oh yaa..kata ganti nama hari ini..saya...saya awal-awal lagi dah datang..saya  pon mengambilla kesempatan masa yang ada usyar-usyar awek-awek, mak-mak awek dan juga bapak2 awek yang ada kat situ.Biasalah..usyar..bukan kena bayar pon.
Berbagai ragamlah yang boleh aku..ehh..saya tengok.Ada yang sibuk  bermake-up, bersembang dan ada gak yang sibuk macam saya-dok usyar sesama sendiri.
Dalam aku..ah ..saya dok usyar2 tuh tetiba adalah seorang member yang duduk kt sebelah mencuit saya sambil menunjukkan isyarat jari ke arah satu couple yang duduk tak jauh dari kami sambil berbisik,"Cun beb awek tuh".
Saya pun tengoklah and wouuhh!Serious man..awek tu memang lawa gila.Ada la iras-iras Fazura gitu *Fazura yang mana satu haa?*.Dengan baju kurung yang dia pakai waktu tu memang boleh kata macam perempuan melayu terakhirla.Saya sendiri pon syok usyar si awek tuh. Dalam saya dok scan awek tuh,  tetiba member saya nie bisik kt telinga saya."Tapi cuba kau tengok pakwe dia,  muka pecah habis, macam mana la dia ayat awek tuh.Tak padan langsung".
Huh..sesedap mulut je membe saya nie kalau bercakap.Saya pon anggukkan je lah kepala walaupun saya rasa macam "Defak,biarlah.Pakwe dia".

Sebenarnya, paras rupa itu bukanlah sesuatu yang boleh dijadikan kayu pengukur kelebihan atau keistimewaan seseorang tu..Sebabnya tak semua orang physically dilahirkan denagn paras rupa yang kacak macam saya atau cantik.Tapi,setiap individu itu dilahirkan kacak atau cantik dengan gaya yang tersendiri.Tak kiralah dari segi paras rupa ke,personaliti ke mahupun cara bercakap ke.That's why beauty itself is subjective.Macam mamat yang saya cerita tadilah.Memanglah kalau nak dibandingkan dari luarannya , tak sepadan dia tu dengan awek yang cun melecun tadi.Tapi dia mungkin mempunyai ciri lain yang nilainya jauh lebih tinggi dari paras rupa untuk menambat hati si gelfrennye tu.Tak gitu?

P/s: Macam tak kena je kata ganti nama hari ni.

Related Posts Plugin for WordPress, ...